Събития

High Heels Dance

High Heels Dance

HIGH HEELS DANCE с Анжела 
Търсиш ли различната тренировка за жената в теб? Желаеш ли да се отдадеш на забавление и себеуважение? Ако отговорът е да, то ние ти предлагаме бутиков танцов курс „Жената на високи токчета” с Анжела.

Начало на курса: 8-ми МАЙ!
Всяка сряда от 20:30 часа.
Kremena Dance Center - Варна, ул Хр Ботев 1
Облекло - Удобни дрехи, клин, боди и чисти обувки с неметални токчета.

Избери да бъдеш на високи токчета с нас, а после го сподели с любимия човек, или отиди директно на парти с приятели. Радвай се на живота и танцувай свободно!

Какво включва танцовият курс:
- Научи повече за своето тяло в дълбочина и изразявай свободно емоциите си - чрез движения и жестове, с разнообразни комбинации (използваме жестове и движения от различни танцови стилове, модерен танц, фюжън, латино, източен древен ориенталски, египетски и индийски стил).
- „Дишай вълшебно” – различни дихателни техники за танцова свобода, с които да постигнеш търпение и вътрeшен баланс.
- Освободи се от вътрешни граници и се отдай на финес и сексапилна тайнственост.
- Бъди нежна и любяща, а мъжката и еманципирана жена остави настрани. Наслаждавай се на своята грация.
- Овладей различни аспекти от психо-емоционалното и менталното си съзнание. Бъди секси и мъдра в живота си.
- Ролеви игри – жената в различните ѝ проявления и пластове. Театрални роли и общуване.
- Практики за използване на потенциалите в жената.

Бутиковият курс е създаден от Анжела и обединява различни танцови похвати и стилове, което го прави толкова атрактивен и забавен.
Наградата, която получава всяка жена след усвояване на жестовете и техниката при движенията, е умението да се изразява свободно с тялото си и познанието какво искрено заслужава да прояви.
Целта на занятията е да развиете своята координация в тялото, въображение, пространствено ориентиране, здравословно балансирано състояние, отговорност и креативност.
Продължителност на една тренировка: 50 минути.
Цена: 10 лв. на посещение
За записване - 0894979381

Искаш ли да си една от нас? Ела и стани „Жената на високи токчета”.
"Бъди тялото, тайната и океанът на живота!" - Анжела


Класове с Анжела във Варна

Класове с Анжела във Варна

Ориенталски и египетски стилове с Анжела


Търсиш ли различната тренировка за жената в теб? Желаеш ли да се отдадеш на древното и мистичното? Искаш ли да научиш повече за тялото и същността си като дама?
Ако отговорът на тези въпроси е да,  ние ти предлагаме  класове с изучаване на древните ориенталски танци.
Предавани от жените на Вавилон, Персия и Египет, тези многобройни стилове ще те потопят в света на твоите неразкрити от теб потенциали, с които да си
вдъхновена,  здрава и мъдра дори в модерния технологичен свят.


Всеки вторник и четвъртък от 18:30-19:30 часа.
Kremena Dance Center - Варна, ул Хр Ботев 1
Облекло: Удобни дрехи  (клин, боди) и туфли.
Какво включва танцовият курс в отделните нива:

- Основно ниво - до 2 години - Въведение и история на източните танци, основни позиции на тялото (работа в координация с всички части), правилна стойка и дихателни техники. Изолации. Разнообразни техники и комбинации.

- Средно ниво - до 3 години - включва знанията от основно ниво и надграждане, с разширено изучаване на арабски ритми, стилове,  хореография. Изучаване на различни видове шими - вибрации с тялото. Обучения с международни учители в различни стилове.

- Професионално ниво - 4 и повече години - Изучаване на сложни комбинации, актьорско майсторство, ролеви игри (театрални роли и общуване с публиката),  сложни хореографии с включени различни стилове, използване на аксесоари със сложни комбинации и движения.  Изяви в конкурси, тв формати, корпоративни събития, концерти и фестивали в страната и чужбина, с международни съдии.

От 11 години изграждаме едни от най добрите артисти в сферата на източните танци у нас. Ориенталското изкуство е като пустиня - необятно, загадъчно и сложно за изучаване. Обединяването на различни танцови похвати и стилове, от класическия, фолклорния до модерния театрален бейли денс  го прави толкова атрактивно и забавно.
Наградата, която получава всяка дама след преминаване на обучението е себеуважене, приемане на тялото с мъдрост и умението да живее истински като жена.
Целта на занятията е разгръщане на жената, координация в тялото, въображение, пространствено ориентиране, постигане на хармония, отговорност и креативност.Кратка статия:

Ориенталските танци възникват 3000 г. Пр. Хр. в Египет. Още в древността жената е съхранявала мъдростта, здравето и сексуалната си енергия, благодарение на танците, изпълнявани като ритуал, за връзка с Божествения свят. Когато танцува, тя показва уважение към Земята, към пространството, към необятното и с това зачита и живота си. Вдъхновена, тя създава там, където е пустиня, там където за първи път се твори Новото.  Благодарение на тази енергия, мъжете фараони и жреци  създават и Великите пирамиди

Истинското име на ориенталският танц в Египет и из арабския свят е Ракс Шарки – (Ракс – танц, Шарки – източен). С видовете стилове, които включва се превръща в основополагащ за изграждането на истинската жена. Ориенталския танц развива нейните движения, манталитет, поглед към света и семейството, разширяването на мирогледа.

В историята на ориенталския танц се изучават основно – класическия дворцов стил Ракс Шарки, фолклорни и провинциални стилове – Балади, Шааби, Танц със стик, Нубийски танц,  танц с меч,  различни танци за церемонии – танц Ракс ал шамадан – при сватбени събития, Заар церемония, Танура – Суфи  Девриш танци и др. Разнообразието на танцовите ориенталски стилове надхвърля представите на съвременният човек, затова професионалните преподаватели препоръчват да развивате себе си непрекъснато, да посещавате разнообразни семинари и учители, фестивали и събития, с търпение и зачитане на своят път, и този на майсторите и предците.

В модерната си версия Bellydance – ориенталските танци прибавят американския шоу привкус, тъй като този вид танци се заражда основно в САЩ през 19 век, на световен панаир на Изкуството, където за първи път са представени ориенталски танцьорки от Изтока.  Към този стил, при сценични изяви се включват аксесоари и модерни танцови стилове като танц с воали, танц с ветрила, танц с крила, танци с лед осветление, танц с елементи от самба, латино стилове, фламенко, хип хоп и Трайбъл бейли денс.

Балканският тип Кючек, произхожда от т нар Кючак – и означава – младо момче. Този вид танцов стил, изпълнен от млади момчета в Османската империя се заражда още през 18 век, и целта му била да забавлява гостите на султана, далеч по различна от целта на Древно египетските жени 3000 г пр хр. за достигане на връзка с Духовното и божественото. 

В класовете по танци, ще имате възможността да възстановите  и поддържате Източникът на знание за същността на жената във Вас, търпение и любов, да развиете по различен начин моториката и психиката си, да придобиете нов поглед към своето тяло и реалност, и най вече, да поддържате  здравословен  начин на живот в модерното технологично общество на 21 век. Мостът между древното и модерното е в един избор и едно движение. Направете го и Вие.


INTERNATIONAL ORIENTAL, FUSION & THEATRICAL BELLDYANCE FEST

INTERNATIONAL ORIENTAL, FUSION & THEATRICAL BELLDYANCE FEST

ДОБРЕ ДОШЛИ !!!

INTERNATIONAL ORIENTAL, FUSION AND THEATRICAL BELLYDANCE FESTIVAL "BLACK SEA'' - IV, Варна 

12 -13 -14  юни 2020 г.

Rosslyn Dimyat Hotel Varna

 

 

 

 

 

 


Гост преподаватели: Очаквайте скоро

Прогрома на семинари, конкурс и гала концерт в BLACK SEA Festival  IV, 2020 - Варна 

 1СЕМИНАРИ: танцово обучение в сферата на класически, фолклорни ориенталски египетски стилове, фюжън, американ трайбъл стил, арабски перкусия с международни преподаватели от Аржентина, Русия, Украйна, Белгия, Германия, Гърция, Ливан, Италия и България 

Дата и час на събитие: 12, 13 и 14 юни от 09:00- 17:00 ч

Адрес на събитие: Rosslyn Dimyat Hotel Varna 

2. КОНКУРС  "КОРОНАТА НА БОГИНЯТА" за информация " Конкурси"

 Дата и час на събитие: 12  юни от 19:00- 22:00 ч

 Адрес на събитие: Rosslyn Dimyat Hotel Varna 

3. ГАЛА КОНЦЕРТ - "Духът на лампата" - 13 юни 2020 г. - очаквайте скоро

Внимание!!! Записване за участие в семинарите се реализира, чрез попълване на формуляр и заплащане на такса по банков път. Моля да се свържете с нас на blackseafestbulgaria@abv.bg

 

ОРИЕНТ ФЕСТ BLACK SEA 2020  Настаняване в хотели за всички участници в семинарите 

Очаквайте скоро информация -  оферта за настаняване в  хотел 4 и 5 звезди.

 

Може да ползвате по евтин варинт за настаняване:

Хотел Персей Варна - www.hotelpersey.com

Почина база Свети Никола Варна - http://www.svetinikola-varna.com/

!!!Внимание: транспортът от Летище Варна до спирка Студентска пред Хотел Персей, може да осъществите с автобусна линия 409.

- Ако ползвате такси компания се свържете с

  052/6 44444, 052/388888 052/ 344444

- от Автогара Гранд Мол Варна до Хотел Персей - се използва спирката срещу самата Автогара, след като преминете през подлеза и  автобус 409 в посока Златни Пясъци

От екипът на Black sea Fest благодарим за доверието и подкрепата.


Фестивал Al RAkesa Russia

Фестивал Al RAkesa Russia

Al RAKESA ART ORIENTAL FESTIVAL - РУСИЯ

Анжела  ще бъде  съдия и гост в международен фестивал - Al Rakesa Festival. 

Събитието ще се проведе на  15, 16 и 17 февруари в Москва, Русия. В три поредни дни ще имате възможността да посетите семинари  с популярни учители от Европа, състезателен конкурс и гала концерт с оркестър на живо. Магията на Русия и Ал  Ракеса, са подготвили изненади за своята публика и участници от цял свят. Благодаря на екипа и организатора Мона Ел Фарид, за поканата и съвместната работа.

Научи повече за събитието Al Rakesa Russia на посоченият линк

https://www.facebook.com/alrakesafestival/

Организатор Mona El Farid (https://www.facebook.com/natalia.vasilieva.94)

 


Past event ORIENT FEST BLACK SEA 2018 BULGARIA

Past event ORIENT FEST BLACK SEA 2018 BULGARIA

ЗАПОВЯДАЙТЕ В МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ 

ORIENT FEST "BLACK SEA'' 3 BULGARIA

BY ANJELA 2018  ВАРНА

 15 -16 -17   юни

 

 

 

 

 

 

 


  Гост преподаватели:

main master Mahdy Emara - Египет 

master - Suheil  - Бразилия

guest teacher - Mimi Sokolova - Швейцария - България

guest master перкусия - Edu Shadrway - Aржентина

guest teacher - Aruena Inessa - Сърбия

guest teacher - Sharyn - Aнглия Румъния

guest teacher - Olga Komadey - Русия

guest teacher - Nevena Tacheva Dobler - Германия - България

guest teacher - Sara Sarson - Хърватия

guest teacher - Iina Hathor - България

организатор  Anjela Atanasova България

 ORIENTAL FEST "BLACK SEA'' е специално предназначен за тези, които искат да изследват в дълбочина ориенталското сценично изкуство, извън възприятията за кючек /в превод младо момче/ Събитието предлага изучаване на техника комбинации хореографии, както за музиканти, така и за танцьори, и онези от вас занимаващи се с духовно себе-усъвършенстване, с цел постигане на информираност, необходима за една добра артистична интерпретация.

КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ В ORIENT FEST BLACK SEA 2018

1. СЕМИНАРИ - за танцово обучение, с международни преподаватели от Египет, Латинска Америка, Италия, Германия, Хърватия, Гърция, Сърбия България и др. - 15, 16 и 17 юни от 09:00- 17:00 часа - Grand Hall хотел Персей - за повече информация виж - Събития - ПРОГРАМА СЕМИНАРИ В ORIENT FEST BLACK SEA 2018 

2  ГАЛА КОНЦЕРТ "Masters of the Sea - 16 ЮНИ  2018 г. ОТ 20:00 - 22:30 ч., гр Варна - Голяма Зала Хотел Персей

 3. КОНКУРС  "КОРОНАТА НА БОГИНЯТА" за информация " Конкурси".

 4. Fashion show revue Mimi Sokolova - Швейцария- България -

- 16 юни 2018 г  в гр Варна - Голяма зала Хотел Персей

 

Предварително записване за участие в семинарите

- до 20 април 2018 г - /50 % депозит за съответният пакет семинари/ по банков път - свържете се с нас за повече информация

- краен срок за регистрация - 20 май 2018 г..

Регистрация за участие във Orient festival Black Sea Bulgaria се реализира чрез попълване на формуляр, който ще ви изпратим по Email.


ОРИЕНТ ФЕСТ BLACK SEA 2018 
 Настаняване в хотели за всички участници в семинарите 

I. Хотел Персей - www.hotelpersey.com

1 нощувка - 40 лв - Включена закуска - цената е  за човек в самостоятелна стая

1 нощувка - 25 лв - Включена закуска - цената е за 1 човек в двойна стая

!!!Внимание: транспортът от Летище Варна до спирка Студентска пред Хотел Персей, може да осъществите с автобусна линия 409.

- Ако ползвате такси компания се свържете с

  052/6 44444, 052/388888

- от Автогара Гранд Мол Варна до Хотел Персей - се използва спирката срещу самата Автогара, след като преминете през подлеза и  автобус 409 в посока Златни Пясъци

От екипът на Black sea Fest благодарим за доверието и подкрепата всяка година. 


PROGRAM - Orient Fest Black Sea 2018

PROGRAM - Orient Fest Black Sea 2018

Внимание!!!

Семинарите в Orient Fest Black sea 2018 - 3 издание, ще се проведат:

- 15, 16 и 17 юни 2018 г

- 9:00 - 18:00 часа

- адрес: в гр Варна - хотел Персей - голяма зала

Пакети и цени: Предлагаме до 1 март 2018 год Full pass за 180 евро, след тази дата цените са както следва:

Golden package - 230 eвро - full pass (20 часа)

Silver package - 160 eвро - 12  часа

Combo package - 100 euro - 6 часа - 3 семинара

1 семинар - 40 евро

Състезателните конкурси (научи повече за тях в секция конкурси ) се провеждат както следва:

15 юни от 20:00 - 22:00 ч, гр Варна, хотел Персей - голяма зала - категория Rising Stars, groups&duets, Professional category и kids category

Гала концерта се провежда на 16 юни от 20:00 - 22:30 ч  в Grand hall на Хотел Персей -гр Варна - World Show - Teachers and  international artists & Fashion show