Класове с Анжела във Варна


Класове с Анжела във Варна

Ориенталски и египетски стилове с Анжела


Търсиш ли различната тренировка за жената в теб? Желаеш ли да се отдадеш на древното и мистичното? Искаш ли да научиш повече за тялото и същността си като дама?
Ако отговорът на тези въпроси е да,  ние ти предлагаме  класове с изучаване на древните ориенталски танци.
Предавани от жените на Вавилон, Персия и Египет, тези многобройни стилове ще те потопят в света на твоите неразкрити от теб потенциали, с които да си
вдъхновена,  здрава и мъдра дори в модерния технологичен свят.


Всеки вторник и четвъртък от 18:30-19:30 часа.
Kremena Dance Center - Варна, ул Хр Ботев 1
Облекло: Удобни дрехи  (клин, боди) и туфли.




Какво включва танцовият курс в отделните нива:

- Основно ниво - до 2 години - Въведение и история на източните танци, основни позиции на тялото (работа в координация с всички части), правилна стойка и дихателни техники. Изолации. Разнообразни техники и комбинации.

- Средно ниво - до 3 години - включва знанията от основно ниво и надграждане, с разширено изучаване на арабски ритми, стилове,  хореография. Изучаване на различни видове шими - вибрации с тялото. Обучения с международни учители в различни стилове.

- Професионално ниво - 4 и повече години - Изучаване на сложни комбинации, актьорско майсторство, ролеви игри (театрални роли и общуване с публиката),  сложни хореографии с включени различни стилове, използване на аксесоари със сложни комбинации и движения.  Изяви в конкурси, тв формати, корпоративни събития, концерти и фестивали в страната и чужбина, с международни съдии.

От 11 години изграждаме едни от най добрите артисти в сферата на източните танци у нас. Ориенталското изкуство е като пустиня - необятно, загадъчно и сложно за изучаване. Обединяването на различни танцови похвати и стилове, от класическия, фолклорния до модерния театрален бейли денс  го прави толкова атрактивно и забавно.
Наградата, която получава всяка дама след преминаване на обучението е себеуважене, приемане на тялото с мъдрост и умението да живее истински като жена.
Целта на занятията е разгръщане на жената, координация в тялото, въображение, пространствено ориентиране, постигане на хармония, отговорност и креативност.



Кратка статия:

Ориенталските танци възникват 3000 г. Пр. Хр. в Египет. Още в древността жената е съхранявала мъдростта, здравето и сексуалната си енергия, благодарение на танците, изпълнявани като ритуал, за връзка с Божествения свят. Когато танцува, тя показва уважение към Земята, към пространството, към необятното и с това зачита и живота си. Вдъхновена, тя създава там, където е пустиня, там където за първи път се твори Новото.  Благодарение на тази енергия, мъжете фараони и жреци  създават и Великите пирамиди

Истинското име на ориенталският танц в Египет и из арабския свят е Ракс Шарки – (Ракс – танц, Шарки – източен). С видовете стилове, които включва се превръща в основополагащ за изграждането на истинската жена. Ориенталския танц развива нейните движения, манталитет, поглед към света и семейството, разширяването на мирогледа.

В историята на ориенталския танц се изучават основно – класическия дворцов стил Ракс Шарки, фолклорни и провинциални стилове – Балади, Шааби, Танц със стик, Нубийски танц,  танц с меч,  различни танци за церемонии – танц Ракс ал шамадан – при сватбени събития, Заар церемония, Танура – Суфи  Девриш танци и др. Разнообразието на танцовите ориенталски стилове надхвърля представите на съвременният човек, затова професионалните преподаватели препоръчват да развивате себе си непрекъснато, да посещавате разнообразни семинари и учители, фестивали и събития, с търпение и зачитане на своят път, и този на майсторите и предците.

В модерната си версия Bellydance – ориенталските танци прибавят американския шоу привкус, тъй като този вид танци се заражда основно в САЩ през 19 век, на световен панаир на Изкуството, където за първи път са представени ориенталски танцьорки от Изтока.  Към този стил, при сценични изяви се включват аксесоари и модерни танцови стилове като танц с воали, танц с ветрила, танц с крила, танци с лед осветление, танц с елементи от самба, латино стилове, фламенко, хип хоп и Трайбъл бейли денс.

Балканският тип Кючек, произхожда от т нар Кючак – и означава – младо момче. Този вид танцов стил, изпълнен от млади момчета в Османската империя се заражда още през 18 век, и целта му била да забавлява гостите на султана, далеч по различна от целта на Древно египетските жени 3000 г пр хр. за достигане на връзка с Духовното и божественото. 

В класовете по танци, ще имате възможността да възстановите  и поддържате Източникът на знание за същността на жената във Вас, търпение и любов, да развиете по различен начин моториката и психиката си, да придобиете нов поглед към своето тяло и реалност, и най вече, да поддържате  здравословен  начин на живот в модерното технологично общество на 21 век. Мостът между древното и модерното е в един избор и едно движение. Направете го и Вие.