За нас

Orient Fest Black sea  by Anjela 

Бутикова школа Ракс Шарки - България

Египетски и Ориенталски танци, belly dance,фюжън и сакрални древни танци

Бутикова Школа за ориенталски танци "First academy of Raqs Sharki", е създадена през 2008 г. от Анжела в град София, а от 2012 г. може да посетите редовни класове и в град Варна. Анжела е международен преподавател, съдия и лектор, в световни фестивали и форуми за източни танци, за здраве и красота. Организира  у нас семинари, гала концерти и разнообразни събития, свързани с древните танци на Изтока. Тя е директор на най големият из Черноморския бряг международен фестивал за ориенталски и древни танци - Black Sea Fest Bulgaria by Anjela.

Събитието се провежда всяка година в град Варна, през месец юни. Предстои 4- то издание на 12, 13, 14 юни - 2020 г.  Очаквайте информация за семинари, преподаватели и цени в секции Събития, Семинари и цени.

В серия от семинари, Анжела кани преподаватели от Бразилия, Египет, Малдивите, Индонезия, Индия, Аржентина, а също така и учители от Европейски световни фестивали и България. Те споделят на професионално ниво знания  в сферата на  ориенталските стилове и перкусия.

В класовете се изучават:

- Техника, комбинации и хореографии в категория: Ракс Шарки - класически египетски стил,  Ракс балади, Ракс саиди, Шааби стил, Табла соло, Романтичен ориентал, Фюжън и шоу  стил,  Американ трайбъл стил. По време на занятия, в зависимостот стила, се използват разнообразни аксесоари (воали, ветрила, меч- сабя, свещник и др.). За професионалната подготовка на всеки курсист се предлагат книги и учебни материали свързани с история на танца,  характерни костюми и ритми, актьорски умения, ролеви игри и акценти. Това позвалява на артиста да анализириа точно структурата на музиката, да придобие дълбоки познания за изкуството, с което се изразява и на професионално ниво. 

За любителите на източните танци е нужно да имат поне Основно ниво 1 - оснивни техники, движения, правилна стойка и усет за ритъм.

За професионалистите - обученията не спират, а непрекъснато има квалифициране, което се реализира чрез участия и в световни фестивали за ориенталски танци.

Възрастта на посетителите - от 7 +

Бутиковата школа по ориенталски танци поставя за първи път у нас, източните танци на театрална сцена, с изпълнения в Модорен театър София, театър Славянска беседа София, Сцена на Русенска опера, Залите на Фестивален конгресен център Варна, и е с най много  реализирани ученици и концерти из страната. За информация: Youtube (Black sea Fest By Anjela, Raqs Shrki Bulgaria и Anjela Atanasova, ORIENT FEST BLACK SEA, Свещената чаша Анжела и др.)

Танците се изучават в следните направления

1.За сценична и професионална изява - изучават се стилове Ракс Шарки -класически, фолклорен и модерен -  история на танца, арабски ритми, техника, комбинации, хореография, актьорско майсторство и подготовка за изява на сцена у нас и в чужбина.

2. Сакрални египетски танци - за здраве и баланс - програма, която Анжела  представя успешно, в серия от семинари у нас и в чужбина, с прилагане на знания от  квантовата физика и психология.

3. За бременни дами - специална програма с доказан опит от Анжела, която продължава 9 месеца, докато жената е бременна. Интервю сп.9 месеца 7 бр. 2016 г.

!!! Ако имате интерес към източните ориенталски танци, бейли денс и желаете да добавите мистерия и вълшебство към Вашето събитие с танцова бутикова Шоу програма - "Ориенталска магия By Anjela" , не се колебайте да  се свържете с нас!!! Програмата е подходяща за следните поводи – сватби, рождени дни, фирмени партита, тийм билдинги, ресторанти, театрални постановки, концерти, благотворителни събития и др.

 Организираме концерти, участия в TV предавания, конкурси, фестивали на територията на страната и Европа и работим с едни от популярните компани у нас. Участия за Roca Bulgaria, Белгийската група Екофос (Ecophos), Dansing stars, Vip Dance и др танцови ТВ проекти, Women's Expo Bulgaria.

Подкрепа и спонсориране на едни от най популярните световни фестивали.

Интервюта и медийна изява

https://www.youtube.com/watch?v=fMFkmZbLSiw - Royal Fest in Belgrade

https://www.youtube.com/watch?v=9Lway--AIZc - Семинар в Орадеа - Румъния

https://www.youtube.com/watch?v=Qlky9QvdLy8 - Magic belly fest Romania

http://www.dans-oriental.com/tabara-percutie-orientala - Анжела в Румъния - семинар дервиш танци суфи философия и перкусия с Карлос - Аржентина - Румъния в Академията за ориенталско изкуство 

http://www.lifestyle.framar.bg/анжела-атанасова-когато-вниманието-ти-е-насочено-към-любовта-очите-ушите-думите-и-краката-ти-ще-бъдат-насочени-към-нея

http://www.youtube.com/watch?v=g2Ns3PoEfb8&feature=youtu.be

 
 
 
Животът е ЕВОЛЮЦИЯ и ти си част от Еволюцията. АНЖЕЛА
Искате ли да се развивате професионално в сферата на ориенталските класически, фолклорни и модерни танци. Преподаватели, асистенти и майстори на танца, ще ви посрещнат в серия от семинари и лекции във връзка с историята, същността и значението на ориенталските танци за България и света. 
В залата по танци ще се запознаете отблизо с класически, фолклорен и модерен стил - история, характерни костюми, музикални ритми, както и анализ на структурата на музиката, за професионалното изразяване на танцьорите. 
Академията по ориенталски - египетски танци ви предлага серия от продуцирани DVD-ta с инструкции за обучение и при домашни условия.
Доказателства за качество и професионализъм е създадената продукция от Анжела - серия от уникални и първи по рода си на територията на страната, театрално-оперни спектакли в сферата на ориенталското професионално изкуство.
40 days & 1001 nigths Bulgaria by Anjela 2008 - 2014 год.
кo -oрганизатори
 Nevena Tacheva (Bulgaria-Germany), Boriana Dimitrova (гл солист и асистент), К. Борисова. Т. Петрова, Здравка Колева, Ваня Тантинкова, Ваня Стойчева, Olga Komadey(Rusia), Маhdi Emara (Egypt), Камелия Кралева, и над 100 артисти, учители от Европа, Египет и Балканските държави у нас.
Участията в тв предавания - Канал 1 Btv, Nova tv. Evrokom, Kanal 7, BBT и в Радио предавания в отделни градове;
- Международни фестивали и проекти на Министерството на културата, Министерство на образованието младежта и науката 
 
"Музите" - България - като организатори за ориенталското изкуство и концернта дейност 
Фестивал на "Българското Образование" - като организатори за ориенталското изкуство и концертна дейност
Oriental Passion Festival
 - Greece, 
Pressburg Dance Fest
 
 - Slovakia,
Концертни изяви в Гърция, Румъния, Италия, Германия, Тунис
Организираме семинари, концерти, танцови и артистични изяви
 в TV предавания, конкурси, фестивали на територията на страната и Евро