SHAMS - ИТАЛИЯ ПРЕПОДАВАТЕЛ И СЪДИЯ В OFBS 2018

SHAMS - ИТАЛИЯ ПРЕПОДАВАТЕЛ И СЪДИЯ В OFBS 2018

Шамс е преповадавет и съдия в OFBS 2018, а също така и гост в Wolrd Show - Masters of the Sea 2018.  Тя е и преподавател в OFBlack Sea 2015.

Семинар - Modern oriental&Turkish flavor

Шамс е почетн член на UNIVERSAL PEACE FEDERATION и на UNIVERSAL ARTIST ASSOCIATION FOR WORLD PEACE. Учавства в разнообразни концерти и събития, заедно с популярни световни имена Hakim, Aziz, M. Munir, B. Sultan, E, Karika. Jilina Carlano - USA, I. Lolov  и др. Често е гост в предавания по радия, частни и дъжравни телевизии у нас и в Италия.

Повече от 25 години живее и работи в Италия - Милано, където през 2004 създава  Circolo Culturale Shams -  за изучаване и разпространение на Ориенталския танц и култура, във всички негови форми на интерпретация.

Тя е награждавана в различни международни конкурси.

В Италия е първата балерина по Ориенталски танци наградена с престижния трофей  "Arte & Operosita 2003", който се присъжда на лица от  културният, артистичен социален и публичен живот в рамките на представянето на  ,,Italia vetrina nel mondo,,

Нейният танц излъчва топлина, красота и вълшебна чуственост на Ориенталският танц. Шамс е една от най-интересните  изпълнители в артистичната панорама на Средния Изток. Танцува, използвайки арабската класическа техника, свързвайки я с културата на своята родна земя, където се сливат типични елементи на турския ориенталски танц.

Резултатът е един микс от мелодии и ритми между Ориента и Запада, който я създава абсолютно уникална и единствена по своя стил с един крайно омайващ партикулярен ефект.

 Повече за Шамс Бейли денс и връзката с България виж по- долу

Шамс - родена в София. Земя разделена между Запада и Изтока, където европейските традиции съжителстват с ориенталския свят. Учила е ДХА в гр София и в последствие се посещава на различни курсове и семинари по ориенталски танци в страни като Турция Тунис Йордания Египет Франция, Италия и др. Като професионален изпълнител на RAQS SHARKI  се изявава на местно и на международно равнище. Представя се с успех в различни страни в Културни и артистични центрове, фестивали, спектакли,театри и др инициативи. 

През 2012 г Анжела e ко-организатор на първите и успешни семинари на Шамс в София,  и предлага участие на Шамс  като специален гост в изданието на 40 дни 1001 нощи България в Модерен театър София 2012.

Заедно имат участия в телевизионни предавания в сутрешинят блок на БТВ, Канал3 и др.

През 2015  г. Шамс е специален гост преподавател и съдия в Orient Fest Black sea Bulgairia.