Мими Соколова - Швейцария - България - OFBS 2018

Мими Соколова - Швейцария - България - OFBS 2018

Мими Соколова  - гост преподавател и съдия в OFBS  2018

Семинар - Romantic Oriental - choreography

 

Мими Соколова живее в Швейцария от 20 години и е директор на световните фестивали

ORIEN EL HOB - www.orientelhob.com

LEYLET HOB Switzerland www.leylethob.com

От 2014 - 2017 г. тя провежда 4 издания на Международен фестивал за ориенталски танци Orient el hob в град София - (2014 г., 2015г., 2016 г.) и вав  Варна (2017 г.) с участие на популярни в сферата майстори и артисти от цял свят.

През 2018 г ще проведе първото издание на световен феситвал Leylet Hob Fеst в Швейцария.

Мими е една от първите танцьорки на ориенталски танци в България и живее от 20 години в Швейцария.

Въхновенна от най-ранна възраст от този вълшебен танц, през 1993г. се осъществява нейната голяма мечта. Наета е като артист танцьор от екипа на първият арабски ресторант "Оазис" в София.

Скоро пред нея се открива възможността да пътува и танцува в чужбина - Македония, Ливан, Турция и през 1997 пристига в Швейцария, където е наета да танцува в един арабски ресторант в Женева.

Две години след това прекъсва за известно време и през 2007 г. се завръща отново на сцената.

Ориенталските танци стават неизменима част от ежедневието й поради, което участва в много престижни фестивали в цяла Европа, Египет и Израел и пътувайки, може да се възползва от чуждите езици, които владее. Освен български, Мими говори още 7 езика - френски, английски, италиански, немски, турски, руски и сръбски. В тези страни тя се обучава от най-добрите преподаватели като: Дина, Ракия Хасан, Ранда Камел, Мо Гедауи, Момо Кадуз,  Амир Талеб, Юсри Шариф, Тито, Мохамед Шахин, Орит Мафтсир, Асмахан, Халед Сеиф, Боженка, Азиза от Канада, Джилина, Уаел Мансур, Хасан Халил и много други.

Освен участия по различни фестивали Мими е завършила едногодишното професионално обучение "Raks Live" в Берлин под ръководството на Набила Сабха и специналното участие на Гай Шалом от Лондон и неговият оркестър, в което е изучавала различните видове арабски ритми, историята, техника и всичко свързано с ориенталските танци.

Юли 2012 г завършва успешно друго професинално обучение в Париж за преподаване на Ориенталски танци под ръководството на Yael Zarca в асоцияцията "Sultana", където разширено се изучават анатомия, техника, история, видовете стилове и педагогика, всичко което е свързано и необходимо за изграждането и оформянето на един професионален преподавател по Ориенталски танци..

Според Мими "Колкото и да си мислиш че знаеш винаги има какво да научиш". Именно поради тази причина никога не спира да учи да се усъвършенства.

През Октомври 2013 следва друг интензивен курс по ориенталски танци Aziza Abdul Ridha и Dr. Mo Gedawwi, където още веднъж е успешно дипломирана като интернационален преподавател и артист по ориенталски танци.

На www.mimi-bellydance.com ще откриете нейните модели на костюми за оренталски танци, защото Мими е също и талантлив дизайнер на костюми. Тя е създала около 70 различни модела, всеки един от тях уникален.

Сега Мими преподава в собствената си школа по ориенталски танци в град Монтрьо Швейцария.

Очаквайте нейният семинар в OFBS 2018 - Романтик ориентал.

видеа с Мими

https://www.youtube.com/watch?v=K-TDKL9vhc8 Франция

https://www.youtube.com/watch?v=RZsLvwlhheE  Египет

https://www.youtube.com/watch?v=xk2FZDLxVJw Сърбия