Амира Балкис - Гърция

Амира Балкис - Гърция

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Амира Балкис - Гърция  - Преподавател и съдия в OFBS 2021
Семинар - Гръцки Чифтетели 

Амира Балкис е създател и съорганизатор на известният фестивал  Habibi Tsiggana Festival в Атина  (с  парьтнъор Athena Najat). В него участия вземат международни и национални преподаватели, съдии и артисти.
Амира е сред известните гръцки танцъори и хореографи в сферата на ориенталските танци. Дипломирана в DIEK (State Institute Vocational Training) Applied Dance of Arts, сертифицирана в  International Dance Teachers' Association с най висок клас, тя е и  активен член на CID (Conseil International de la Danse) - UNESCO. Избирана е многократно за  Секретар на Pan-Hellenic Association of  Dance Workers-Multicultural dance.
Водена от страстта на танца, през годините тя изучава балет, древни гръцки танци, съвременни танци, гръцки традиционни танци и традиционни латиноамерикански танци.
Започва танцовото си обучение с известната Деана Рея. Посещава курсове и обучения при едни от най популярните в света майстори и танцьори. Пътува из много държави по света, включително и Египет, с което обогавята знанията си в танцовото обрачование. Работи и се кооперира с популярни гръцки музиканти, артисти и преподаватели. Тя е и член на отделни групи - (Kazafy TroupeGreece, Tsigganes, Sirens Tribal Group, Leyla t 'Hob, A-Rom-a, Drigki Drigki Opa etc.). Канена е за съдия и преподавател в популярни събития из Гърция и Европа.
Повече от 15 години тя има  изяви  като изпълнител и хореограф в популярни клубове, хотели и театри в Гърция. Участва в национални и международни фестивали и концерти, телевизионни предавания и частни събития. Сътрудничи с фолклорни гръцки и арабски групи, с което допринася за развитието на  артистите и изкуството в  страната. Сред групите, с които работи е популярният фолклорнен оркестър Ntrinki Nrinki Opa, с който тя сбъдва мечтата си, да танцува под звуците на гръцка музика ориенталски танци.
Тя участва като изследовател и главен говорител на International Dance Council, UNESCO's Athens CID. Създател на танцови групи, Loulouda, Louloudakia, Nychtoloulouda, Amira's Girls, Darya E Nur, & Sahbanus, от които извежда успешни танцори. Те имат изяви и множество награди от участията си в престижни танцови състезания. Също така имат сценични изпълнения като групи или солисти в състезание и гала концерти в цяла Гърция и по света.
Към настоящето много от учениците й  са преподаватели по ориенталски танци. Сътрудничи с Жасмин Калатаки,  с която канят  в Атина, международни звезди по ориенталски танци - Азиза (Сащ) и Нур (Русия).
Имайки опит и разбиране на нуждите на танцьорите, Амира създава колекция от  ръчно изработени танцови костюми, нар. „Amirabella“.
И да това е тя Амира Балкис:
Нейният стил е неповторим с елегантен чар и чувственост, прокарващ интензивна театралност,  запазвайки творческа оригиналност и средиземноморски темперамент.
https://www.youtube.com/watch?v=il0XqkIWZOg

https://www.youtube.com/watch?v=UcWW5I4PTes