Анжела - Директор и преподавател в OFBS 2018

Анжела - Директор и преподавател в OFBS 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Създател на Световен Фестивал Orient Dance Fest Black Sea Bulgaria by Anjela - фестивал за древни египетски, индийски, персийски, тракйиски и ориенталски танци, който се провежда ежегодно в морската столица Варна, България, със майстори от цял свят.

 През юни 2018 г., Анжела ще бъде и преподавател:

Семинар Анжела и Еду Шадрауей - дарбука ритми и движение 15 юни

СЕМИНАР - Magic veils - techniques & choreography 17 юни

Още за Анжела:

Анжела е  преподавател, съдия и гост:

- Кралското издание Oriental Fairytales Fest 2017 Belgrade by Inessa http://www.orientalfairytalesfest.com/, където на сцена  е с кралицата на египетският танц - Ранда Камел.

- Magic Bellydance Fest Oradea Romania - by Alia Amalia 

- Orient el hob Bulgaria by Mimi Sokolova с гост преподаватели др Гамал Сеиф, Сахар Самара, Дария Митцкевич, Алида Лин, Елена Рамазанова, Ибрахим Хасан.

- Roses of the Orient bellydance Fest by Nevena Tacheva Bulgaria  

- International Fest in Budapest - United Colors of  Dance by Lora and Julia Rikeer Uvarova

- Habibi Tsiggana International fest in Athenes  by Amira Balkis& Athena Najat

и предстоят през 2018 и 2019 г. в Италия, Русия, Украйна и др.

Anjela е още гост - участник в Гала концерти:

- 2012 в гр. Милано  - Театър Астерия - Drop of the stars - by Shams

- 2012 в гр. Солун -  Cairo night by Принц Кайамер и Кхалед Махмуд

 - Провежда семинари в Букурещ и Бран през 2012 -2014 в Академията по ориенталско изкуство и перкусия.

Има покани  като  гост и  преподавател в популярни фестивали в Америка, Тайван, Дубай, както и в Европа, сред които - в Санторини - Santorini Arabic Gatherging by Adriana Rania Mindrinou и др в Гърция, Сърбия, Италия, Русия, Украйна.

През септември 2016 г. Анжела е  гост участник в световният  гала концерт в НКД  - София, в Orient el Hob. (www.orientelhob.com)

През юли 2017 е преподавател и специален гост с в  двата Гала концерт в Ахтопол, фестивал "Морски Изгреви" 24 - 29 юли 2017 г.

Тя организира в България първите семинари за египетско-ориенталско сценично изкуство с египетски, бразилски, аржентински и европейски учители, в сферата на класически, фолклорни и модерни стилове. Провежда в цялата страна концерти лични срещи с курсисти, консултации и събития.
Изгражда най младите танцьори на източните танци у нас /реализирани и с изяви на фестивали у нас и в чужбина, както и като преподаватели със свои школи/.

През 1992 год. тя заминава заедно със семейството си при близки в Тунис - Тунис, Картаген Сус и Хамамет и др, където се запознава с ориенталската култура и изкуство. Предстоят в периода 1994 - 2001 години пътувания до Австрия, Германия, Франция, Италия, които я вдъхновяват да развива своят предстоящ бизнес - обединяващ финанси, изкуство, метафизика и широка публика със сценична изява, която е активна и разширяваща се досега успешно.

Създава най големият  сценичен театрален проект за ориенталски танци у нас 40 дни 1001 нощи България, със серия от спектакли в цялата страна, с участие и на солисти от Софийска и балетистка от Русенска опера.  Създател е на First Academy of Rаqs Sharki - в която кани преподаватели с разнообразни семинари в сфератана ориенталските танци и всичко това прераства в световен фестивал Orient Fest Black sea by Anjela, който е най големият из  Черноморският бряг. Всяко година през юни може да се обучавате в майстори от Египет, Европа Америка и др., да бъдете част и като участници и  като публика в конкурса  Crown of the Goddess (съответната категория), както и да посетите спектакълът  World Show "Masters of the Sea".

В България продължава основното си обучение в Музикалното училище, където свири на пиано и се занимава с танцово изкуство - балет, модерни танци, отделно посещава 2 години класове по художествена и спортна гимнастика. Насочва се към Икономика, Финанси, търговия, и след успешно дипломиране с авторски проекти в София - УНСС и предлагат да бъде асисент и лектор на 23 г. към една от катедрите, заради иновативният  подход в образованието, което предлага.

Учители от Египет в нейният творчески път са световноизвестни имена като Zaza Hassan, Kahled Mahmoud, Mahdy Emara, Wael Mansour, и още посещава семинари с Darya Mitskevich, Ранда Камел и др популярни имена.

С Махди Емара организират и първите семинари по египетски фолклорни танци в  гр София и гр Варна, както и серия от гала-концери в София, Варна и Созопол 2012 - 2016 г. 

Анжела изучава перкусия и арабски ритми,  и организира първите семинари с перкусионисти от Сирия, Румъния, Аржентина у нас. 

!!! Сертификати получава от:

- Световният съюз на изкуствата и културата WUAC - Украйна 2014 г.

- Министерството на културата България  2012

- Международна Академия за Изкуства - Русия 2006 г.

-Посолството на Бразилия през 2011 г., за участие и оранизиране на заключителна част на концерт във Военен клуб София с международни участници от Сан Франциско, Ню Йорк и др. /инициатива за събиране на средства за жени с рак на млечната жлеза/.

- от Международни Европейски фестивали.

- Тя получава множество награди от участия като организатор на мероприятия и от Министерството на Образованието и др.

 Като ученик и танцьор на най-популярният балет Тодес Русия в света, през 2003 - 2004 /Андрес, Руслан, Олга - учителите й по това време/ с основният състав и групите, провеждат концерт в Зала 3 на НДК Тодес България group.

Анжела е създател на 13 Концерти изпълнени на театрална и оперна сцени из България, свързани с египетското и древнотракйиското изкуство, базирани и на законите на Квантовата физика и теория  /с включени техники за работа с ДНК и клетъчната памет/

Тя е първата жена в България, която преподава заедно с Египетски майстор Танцът на Дервишите и Суфи философията, които реализира на сцени и в метафизични семинари в страната.

Лектор е в Изданията на Меджународен форум за Здраве, Хармония и Красота - гр Варна Бургас В Търново Пловдив - 2013 - 2015 г. - с благодарност към Теодор Неделчев и Ани Велкова

- Арт мениджър през 2012 г. на Фестивалът на Българското Образование - София, в който пред НДК и медии, открива с речи събитието и представя  Кметицата  Й.Фандъкова, както и  председателката на Българския олимпийски комитет г- жа Стефка Костадинова, Ю Анджекарски, Министърът на Образованието и Науката и др.

Анжела е лектор и танцов терапевт в Рехабилитационни центрове по квантова Медицина - работила е с д р Вергиния Георгиева, и по проекти с Бразилското посолство - с благодарност на В. Батиста и Н. Васконселос.

Създава първата програма, практически доказана - 9 месечна танцова терапия, базирана на квантова физика и древноегипетски, индийски персийски и тракийски техники за Бременни жени - с продължителност 9 месеца до последният ден до раждане на детето. Споделя интервюта в списание – 9 месеца 

Издадена книга през 2012 - АНГЕЛСКИ ГЛАС BY ANJELA

Анжела има завършени успешни 3 висши образования, като на 20 години става част от управлението на Семеен бизнес. По късно се отделя и създава своя фирма за организиране и провеждане на събития и семинари, чиято насока е образователна и  в сферата на изкуство, метафизика, балансиран многоизмерен живот и финансовият успех.

В София работи за едни от най големите бизнес компании у нас.
7 години се обучава с  Германски доктор - Е. Галиберт, която е в България от екипи на "Доктори без граници".
Изяви в телевизията - Канал 1 БТВ сутрешен блок, Bulgaria on air,  Евроком, Черно море Варна, Часът на Милен Цветков, Канал 3 и други
В работният процес провежда професионални срещи и обмен с един от най известните имена в квантовата терапия и метафизика от Русия и Америка /поради субективни причини имената не се споменават тук/.

Анжела провежда семинари и класове в  градовете:

Варна, София, Бургас, Пловдив, Димитровград, Габрово, Ловеч, Троян, Велико Тъново, Русе, Севлиево и др. През 2017 г по често в чужбина.

 Следете в секця Събития  - Семинари и Цени  

 FB Anjela Atanasova

за повече информация 0897 911 160