Преподаватели

Анжела - Директор

Анжела - Директор

Aнжела е директор на International  Black Sea dance Festival

В серия от Фестивали, семинари, конкурси и гала концерти,  тя кани у нас повече от 10 години преподаватели и участници от цял свят, които споделят знания за танца, здравето и личното развитие на деца и възрастни.
https://www.youtube.com/watch?v=Rtl0fNW84R4
www.innovativehumanfest.eu 

Анжела е международен съдия, преподавател, мотиватор и гост в световни фестивали, творчески работилници и здравни форуми, в които вдъхновява публика и организатори на глобални събития. Тя е член на Световният съюз на културата и икзуството и Арт мениджър на фестивал Българското образование 2012 София.
Работата и с деца и родители и помага да създаде авторски курс за здраве, който обхваща, бременни, малки дечица от 3+ и с това помага за развитието на здравната култура и личността в обществото.
Сред успехите и като международен преподавател и съдия са глобални световни фестивали като:

1. Festival Fairytales Royal edition - Белград, Сърбия - с главна гост звезда от Египет Randa Kamel
2. Orient el Hob - с гост звезди  от Египет, Тайван, Русия и Украйна - dr Gamal Seif, Sahar Samara, Daria Mitskevich, Elena Ramiza, Artem Uzunov, Alida Lin and etc.
3. Al Rakesa фестивал - Москва, Русия.
4.  Фестивал в Белгия  - организатор  Violetta De Neef
5. Magic денс фестивал в  Орадея, Румъния 
6. Roses of the Orient  - с главен гост звезда от Египет Momo Kadous, Izida, Shams
7. Танцов фестивал в Атина, Гърция  с  гост звезда от Турция мадам Selma Yldiz
8. International movie festival  "Love is folly".
9. Филм - "The family" с реж. Katerina Borisova
10. Анжела е част от проект - Hollywood's movie "The rhythm of the heart"
11. Участва като гост в Гала Концерт в Милано, Италия "Drops of the Stars".
12. Участва като гост в Гала Show Cairo by night  - Солун, Гърция по покана на Prynce Kayammer с главен гост звезда от Египет mr. Khaled Mahmoud.
13. Тя е съдия в Еuropean Bellydance cup  по покана на Artyem Parchomenko (Украйна) - WUCA
14. Има покана в ролята на съдия в  Bucharest Dance awards
15. Участва като ментор в  Dance Tv Shows в България, нейни ученици са полуфиналисти в България търси талант.
16. Анжела е ученичка на световния балет Todes – Russia 2004 (Todes Buglaria group).
17. 2012-2014 г. е преподавател в градовете Букурещ и Бран в Академия за танцово изкуство и перкусия.
18. 2016 г. е гост в World Gala Show в НКД - София и фестивал Orient el Hob.
19. Преподавател и специален гост в Гала концерти на фестивал "Морски Изгреви"
20 Работи по проекти с международни организации и центрове за здраве към Министерства и др.
21 Международен фестивал на Музите - Аполония
22 Изяви на сцената на Опера Русе, Театъра  и Военен клуб Русе.

Анжела получава Сертификати  и почетни грамоти  от:
- Световният съюз на изкуствата и културата WUAC - Украйна 2014 г.
- Министерството на културата България  2012 
- Международна Академия за Изкуства - Русия 2006 г.
- Посолството на Бразилия през 2011 г., за участие и оранизиране на заключителна част на концерт във Военен клуб София с международни участници от Сан Франциско, Ню Йорк и др. /инициатива за събиране на средства за жени с рак на млечната жлеза/.
- от Международни Европейски фестивали.
- Тя получава награди и от участия като организатор на мероприятия към Министерството на Образованието - Арт Мениджър на фестивал "Българското образование" 2012 г.
- Създава фестивал за образование и алтернативна психология "Иновативният човек и новата реалност"(innovativehumanfest.eu), на който кани в серия от семинари доктори, психологзи, преподаватели с авторски проекти, курсове. Чрез серията от лекции спомага за развитието на съзнанието на деца и големи. Основава и  Бутиков център за източни практики, танци и личностно развитие Анжела, в който предлага разнообразна програма за  здраве и тонус за деца и възрастни.
Програмата и е ангажрина със събития в Белгия, Русия, Украйна. Има покани   за семинари и участия във фестивали в САЩ, Тайван, Дубай,  Европа.

 


 

 

!!! Любопитни факти за Анжела:
О
рганизира в България първите семинари за египетско-ориенталско сценично изкуство с египетски, бразилски, аржентински и европейски учители, в сферата на класически, фолклорни и модерни стилове. Провежда в цялата страна  серия от концерти, семинари и подготвя ученици за световни сцени, по индивидуална програма. Кани първият египетски майстор у нас, с който провеждат серия от събития в София, Варна и Созопол.
През 1992 год. тя заминава заедно със семейството си при роднини в Тунис - Тунис, Картаген, Сус и Хамамет, където се запознава с ориенталската култура и изкуство в региона.  Продъжлава обучението си с учители от Египет, Сащ и Европа. В периода 1994 - 2001 г. тя пътува до Австрия, Германия, Франция, Италия, Хърватия, Словения, Румъния и Сърбия и това я вдъхновява да изгради най големия  у нас сценичен проект за ориенталски и източни танци - "40 дни и 1001 нощи". Чрез театралните постановки у нас, на сцена се изявиха  солисти от Софийска и Русенска опери,  над 100 ученици от цялата страна, част от които, към настоящето са преподаватели и съдии, с успехи из световни сцени и с  авторски събития. Проектът прераства в танцова школа - First Academy of Rаqs Sharki София и бутиков център Анжела , за източни танци и личностно развитие в град Варна.
След успешните събития в школата, за периода 2008-2012 г. срещите се обединиха в най големият фестивал по Черноморския бряг Black Sea Dance Festival by Anjela. 

Учители от Египет в нейният творчески път са световноизвестни имена като Заза Хасан, Халед Махмуд, Махди Емара, Wael Mansour, и още посещава семинари с Дария Митцкевич - Украйна, Ранда Камел - Египет, Сахар Самара - Египет, Алида Лин - Тайван, Лейла - Сърбия, Амира Балкис- Гърция, Шамс - Италия, Изида - Германия и др популярни имена.
Анжела изучава перкусия и арабски ритми,  и организира първите семинари с перкусионисти от  Аржентина  - Карлос Нахмани и Еду Шадрауей.